Etusivu

Kuusankosken veneilyseura siirtyy syksyn 2020 aikana käyttämään päämedianaan uutta Facebook ryhmää ja keskittää julkaisunsa sinne. Tällä saavutetaan helppoutta ja nopeutta verrattuna perinteisiin www-julkaisuihin. Lisäksi tekstejä ja kuvia pääsevät jatkossa julkaisemaan muutkin kuin ylläpitäjät. 

Kuusankosken veneilyseuran uuden Pyhäjärven veneilykartan hankintapaikat ja sisällön päivitykset siirretään myös tähän uuteen FB-ryhmään.

Kuusankosken veneilyseura on ollut vuosia mukana Kimolan kanavan hankkeessa ja nyt kanava on vihdoin avattu 3.8.2020!

Katso tästä artikkeli tapahtumasta: https://kouvolansanomat.fi/uutiset/lahella/e09bebc4-c178-46f4-8a52-edcf2c70b94d

 

Kuusankosken Veneilyseura on perustettu vuonna 1995.

Jäsenmäärä vuonna 2020 on noin 100.

Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää ja edistää jäsentensä veneilytuntemusta sekä vesillä liikkumisen tietoja ja taitoja.
Tässä tarkoituksessa yhdistys järjestää kurssi- ja muuta koulutustoimintaa, sekä edistää veneturvallisuuden parantamista
esimerkiksi veneilyväylähankkeilla.

Yhdistyksellä on yhteistoimintaa seuraavien tahojen kanssa:

Kouvolan kaupunki
Heinola-Kuusankoski kanavayhdistys ry
Kouvolan Kipparit ry
Vapaaehtoinen pelastuspalvelu ry
Voikkaan Kalastusseura ry

Kouvolan kaupungin venepaikka varauskäytännöt muuttuvat sähköiseksi 31.1.2018 alkaen, myös aiemmin voimassaolleet varaukset pitää hakea sähköisen palvelun kautta uudelleen. ks. Tapahtumia, jäsenkirjeet ja tiedotteet.

Tapahtumia, jäsenkirjeet ja tiedotteet

Kanavaretki 09.08.2014
Julkaistu ke 18 kesä, 2014 13:03

Kuusankosken Veneilyseuran Jäsenkirje nro 2/2014

 

KESÄRETKI 09.08.2014

TUTUSTUMINEN KIMOLAN SULUN VALMISTUMISEN AVAAMIIN VENEILYMATKAILUN MAHDOLLISUUKSIIN PÄIJÄNTEEN VESISTÖSSÄ, SEKÄ SULKUJEN KÄYTTÖÖN.

 

Tutustumismatkan  tavoitteena on antaa kuva, uuteen avautuvan vesiväylän luomista mahdollisuuksista venematkailuun sekä, saada opastusta sulkujen käytöstä ja käyttäytymisestä sulutuksissa.

Seuran jäsenet ovat avainhenkilöitä viemässä tietoa uusille veneilijöille ja asiasta kiinnostuneille.

Tutustumismatka toteutetaan linja-autolla. Koko matka vesiteitse toteutettuna ei ole ajallisesti ja taloudellisesti mahdollista.

 

Lähtö: Voikkaa linja-autoasema 7.30. Reitti kulkee, Pilkanmaan koulu- Tähtee- Puistokatu- Ekholmintie – Valtakatu- 7.50 Kiltatien Neste – Valtakatu – Kuusaantie – Vääksy klo 9.00. Ensimmäinen kohde on Vääksyn kanava jossa Liikenneviraston edustaja opastaa sulkujen käyttöä.

Kalkkisten ja Vääksyn sekä tulevan Kimolan kanavan sulut ohjataan Vääksyn kanavalta.

 

Matka jatkuu Päijänteen länsipuolta Padasjoen ja  Kuhmoisten satamien kautta Jyväskylän  satamaan. Siellä katu- ja satamamestari Jan Viitos esittelee Jyväskylän satamia.

 

Johonkin vierailusatamaan pyydetään Päijänteen kansallispuiston edustajaa kertomaan Kelvenne saaren retkisatamista sekä Päijänteen  Virkistysluontoyhdistyksen edustajaa yhdistyksen retkisatamista.

 

Keiteleen vesistömatkailun edustaja pyydetään Vaajakosken sululle kertomaan Keiteleen vesistön retkisatamista ja niiden palveluista.

 

Tämän jälkeen palataan takaisin Korpilahden satamaan jossa ruokaillaan Ravintola Satama Kapteenissa.

 

Matka jatkuu Päijänteen itäpuolelle siltaa myöten. Päijänteen itärantaa seuraten tullaan Sysmään jossa matkailun edustajat esittelevät Sysmän sataman palveluja.

 

Sysmästä Kalkkisten kautta Kotiin. Paluuaika n. Klo 19.00

 

Bussimatkaosuuksilla käydään keskustelua saatujen tietojen ja kokemusten vaikutuksesta Kouvolan vesistöalueella.

 

Kustannukset 15€ henkilö sisältäen matkat ja lounaan Korpilahdella ravintola Satama Kapteenin seisovasta pöydästäMatkan hinta 15 euroa kerätään matkan aikana.

 

Ilmoittautumiset puheenjohtaja Pekka Reposelle 14.07.2014  mennessä puhelin:  0405432163

sähköposti:  pekka.reponen@tlc.fi

 

Kouvola 15.6.2014

 

Yrjö Sarkasuo